دهم سپتامبر روز جهانی پیشگیری از خودکشی است. شواهد اخیر نشان میدهد که در طول پاندمی کرونا افکار خودکشی در جوانان و اقشار محروم جامعه افزایش یافته است. به همین مناسبت به هفت راهکار جهت پیشگیری از خودکشی میپردازیم:
۱. مشارکت در تعاملات باکیفیت
انسانها موجوداتی اجتماعی هستند، بنابراین ما باید با دیگران ارتباط برقرار کنیم. مهم نیست که به چه میزان با دیگران ارتباط داریم، مهم این است که آیا این ارتباطات با کیفیت هستند یا خیر؟
۲. نوشتن احساسات و افکار
این کار می تواند خودآگاهی را افزایش دهد. نوشتن نامه برای کمک و ابراز ناامیدی در موقعیت هایی خاص هم می تواند به کاهش تنش ها و عوامل استرس زا کمک کند.
۳. القای حس تعلق
احساس تنهایی و انزوا در طول پاندمی رایج است که اغلب می تواند منجر به افسردگی و خودکشی شود. درمان فردی و گروهی می تواند به ایجاد حس تعلق کمک کند و درمانی قوی برای خودکشی باشد.
۴. افزایش آگاهی عمومی
همهی ما باید علائم هشداردهنده خودکشی را بشناسیم و مکانیسم های مقابلهای سالم را جهت تاب آوری عاطفی تشویق کنیم. با این حال برخی اوقات علائم هشداردهنده ای برای خودکشی وجود ندارد و باید به رایج ترین علائم مانند افسردگی طولانی مدت، سوء مصرف بیش از حد مواد و بیماری های روانی درمان نشده توجه کنیم.
۵. تشخیص زودهنگام
تشخیص زود هنگام در پیشگیری از خودکشی مهم است. درمانهایی مانند گفتگو درمانی و دارودرمانی می تواند کمک کننده باشد.
۶. فراهم آوردن محیطی امن
به این معنا که خود یا دیگران را از موقعیت های ناایمن که ممکن است خطر آفرین باشد، دور کنیم. همچنین دسترسی به سلاح های خطرناک را به حداقل برسانیم. مطالعات نشان داده است که عدم وجود اسلحه و چاقو در خانه می تواند خطر خودکشی را کاهش دهد. این مورد به ویژه در مورد نوجوانان و جوانان بسیار مهم است.
۷. درخواست کمک
اگر شما یا یکی از عزیزانتان به خودکشی فکر کردهاید ، لطفاً از یک متخصص کمک بگیرید.
همچنین در مواقع بحرانی که افکار خودکشی بر شما غلبه کرد لطفا با شماره ۱۲۳ اورژانس اجتماعی تماس بگیرید.
نویسنده: دکتر دیانا راب (نویسنده، سخنران و مربی)